Cum mi-am amintit de Vamaiotul pokerist

Un concurs bun de articole e unul care te pune să îți amintești de lucruri mișto pe care le-ai observat, dar pe care ai uitat să le notezi sau despre care n-ai ajuns atunci să scrii.

Vara asta am umblat cam în fiecare weekend la mare. Am avut timp să observ cam toate speciile posibile și imposibile de vamaiot sau pseudovamaiot, de la ăia care cerșesc și cântă pe margini, la noile specii de cocalari care se plimbă cu decapotabila și maneaua la maxim prin stațiune, până la mangalioții bătăuși de lîngă Stuf.

Însă, specia care mi-a atras cel mai mult atenția este cea de vamaiot care joacă poker online.

(pauză de respirație)

Da, există oameni care vin în Vama Veche să stea la laptop și să joace poker online. Pe bani serioși. Mi-am dat seama de asta când am stat cazat la una din vilele cu Wireless din Vamă.

Oamenii se postaseră sus, în foișor, cu un prelungitor, ca să aibă toți curent. Foloseau momentul mort al zilei, când lumea obișnuită doarme sau se îneacă în bere, la umbră – între 12 și 16. I-am ochit când mă duceam să mă culc, tot în foișor, pentru că era mai răcoare.

Jocătorii de poker erau destul de bine organizați – chestie care mi-a dat de bănuit că ar fi un fel de școală cu instructor, instalată ad-hoc, acolo, la vila la care stăteam. Din câte am înțeles de la proprietar, ei sunt clienți fideli pentru că e liniște, este net și se pot juca în voie, toată ziua, poker.

Ei, asta mi-a dat de gîndit și zic că românii joacă din ce în ce mai mult poker online. Dacă salariile sunt mici, găsesc ei metode de completare a venitului.

Acuma întrebarea e: sunt eu singurul care i-a văzut pe jucătorii de poker în vamă?

Hai să ne amintim puțin, că am nevoie de comentarii la articolul ăsta 🙂

131 thoughts on “Cum mi-am amintit de Vamaiotul pokerist”

  1. @titus:pokeristii astia sunt clar mamaisti de vama care profita de linistea din Vama pentru a practica un “sport” greu de practicat in conditii “mamaiote”.
    Cred ca la anul le va fi mai greu sa se concentreze 😉

  2. @danutz i-am facut celebri acum. La anul o sa ii vaneze hipsterii cu DSLR-uri si LOMO-uri sa ii puna pe bloguri

  3. Vad ca unii sunt foaarrttee documentati: Vezi Danut!
    Ce face lumea de dragu’ tau!!!
    Totusi, sa fim prudenti cu pokerul.

  4. Bai, nici pe Google nu gasesc nimic despre astia care joaca poker prin vama. Nu le-a facut nimeni poze?

  5. Warren Buffet zicea ca daca stai la o masa de poker si nu ti-ai dat seama in primele 5 minute cine e fraierul atunci…tu esti fraierul

  6. @Andu așa-i cu toate jocurile de noroc, dacă nu știi cum să numeri cărți.

    @Laurentiu Mă duc peste el. Da’până atunci, hai să umplem p-aci de comentarii

  7. Da, cunosc specia… Recomandarea mea ar fi sa nu-si ia si prietena si laptopul in acelasi timp cu ei la mare 🙂 Un menage a trois care nu functioneaza! 😛

  8. Pai nu tre sa fie in acelasi timp. Prietena e trimisa la plaja cat timp e program de poker. In rest, totu decurge normal

  9. Io zic sa protestam impotriva fenomenenlor astea. Sa nu mai fie wireless in vama, ca sa nu mai poata pokeristii sa vina si sa joace!

  10. Eu nu joc poker online, e pierdere de vreme. Mai bine mergi in cazinou, cunosti oameni, joci pe mize mari. Acolo se castiga serios

  11. @alexeanu facem un ONG, ceva?

    @pokeristu si dupa aia daca iti pierzi casa, masina, nevasta, ce faci?

  12. Eu fac alegie la astfel de jocuri. Stiu persoane care au ramas fara casa din cauza asta, si implicit si familia si prietenii deoarece l-au desconsiderat. E tentant sa joci cate un pic, sa castigi cateva sute de euro; prinzi avant si te lansezi in mize tot mai mari.

  13. De vamaiotii astia pokeristi nu stiu ce sa spun, nu fac parte din tipologia de turisti pe care o stim noi. Si nu mi se pare o afacere sa mergi la mare ca sa stai in foisor pe laptop. Acolo mergi sa scapi de tehnologie, de sefi, etc.

  14. Deci bine am zis că rămâi fără casă dacă joci poker profesionist. Bagi 20-30.000 euro și ai rezolvat casa.

  15. Apropos de poker… Azi am jucat poker pe nasturi într-o ceainărie.

    Pentru că nu aveam jetoane, bani şi nu puteam pe dezbrăcate… am mers pe nasturi desfăcuţi la cămaşă. 😀

  16. N-are sens să joci poker chiar fără miză. Am tot jucat așa și lumea nu e atentă. Mai bine pui 5 lei intrarea de om și jucăm pe bani de bere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *