Cum a fost la Iarmaroc 2010

Am lăsat povestea Iarmarocului de anul ăsta să se contureze şi în funcţie de reacţiile venite de la participanţi(unii dezamăgiţi, alţii încântaţi). După cum am scris şi pe Twitter imediat după ce am ajuns acasă, expresia cheie de la festival a fost:

“Papuci cu noroi”

DSC_0983

Nu o spun într-un sens rău, pentru că a făcut parte din spiritul festivalului.

Înainte să povestesc festivalul, merită să zic câteva vorbe despre peripețiile de pe drum. Trebuia sa merg cu autocarul, cu Adina, venită în delegație, de la Cluj Life punct ro(unde a și publicat toate pozele de la Iarmaroc). Asta până am aflat că există 2 locuri într-o mașină care venea de la Târgoviște. Ne-am întâlnit cu ei, numai că li se stricase radiatorul și le fierbea motorul. A trebuit să ne distribuim până la urmă în alte 2 mașini, cu care am și ajuns în parcarea de la Iarmaroc.

DSC_0690

De acolo până la pădure, erau vreo 3 km. Aveai 2 variante, fie să mergi pe jos, fie să o iei cu tractorul, în remorcă. A fost destul de interesant să mergem în remorcă, cu alți 20 de oameni, tone de bagaje, ținându-ne unii de alții ca să nu cădem în noroi 🙂 Am ajuns exact când începea ploaia, am montat cortul și am început să explorăm zona.

Vineri a plouat în draci, vreo 4-5 reprize, lungite pe toată noaptea şi cu un pic de follow-up dimineaţa de sâmbătă. N-am luat lucrurile atât de în tragic şi am investit timpul în poveşti cu oameni faini pe la mesele acoperite. Abia sâmbătă ne-am extins pe la scene, când a ieşit soarele şi s-a făcut cald şi bine.

Ploaia a fost un filtru excelent, pe sâmbătă dimineaţă rămânând doar cei mai împătimiţi şi cei veniţi departe, care n-aveau cu ce să plece. Cu ei am petrect şi explorat tot perimetrul de party.

Chiar dacă au fost destul de multe neajunsuri, din cauza ploii şi a dimensiunii festivalului, mi-a plăcut extraordinar de mult sonorizarea şi modul în care se filtra sunetul de la o scenă la alta. N-am mai auzit de ceva vreme un drum and bass aşa de clar 🙂

Din cauza ploii s-a cam dat peste cap programul şi o parte din trupele care trebuiau să fie vineri au ajuns să apara sâmbătă seară pe scenă. Cel mai rău îmi pare de Psychofreud, pe care i-am ratat vineri noapte.

Show-ul cel mai mişto l-au făcut Dub Pistols şi El Negro. Ei au strâns majoritatea oamenilor de la festival lângă scena de live. Am stat chiar în faţă, unde am văzut perfect combinatia de lumini, mişcare de scenă, beaturi, riff-uri şi vocale.

DSC_0930 (2)

Una peste alta, mie mi-a plăcut Iarmarocul 2010, chiar dacă a fost randomizat un pic de ploaie. Pun pariu că anul viitor va fi și mai tare, așa că fii pe fază petnru 2011, sper cu mult soare, oameni la fel de faini și multă distracție.

15 thoughts on “Cum a fost la Iarmaroc 2010”

  1. este prima postare decenta pe care o citesc despre Iarmarocul 2010..si apoi imi dau seama de ce TU ai scris frumos si cu bun simt..Pentru ca nu esti bucurestean:)) Bravo Titus, chapeau Baia Mare. Sper la anul sa ajung si eu la festival:)

  2. Merci, mă feresc de fiecare dată să critic fără rost. M-am pus și în pielea organizatorilor, n-aveau cum să oprească ploaia 😛 Bucureștenii au fugit acasă vineri noapte 😀 Ne vedem p-acolo în 2011

  3. Na ca l-am citit.:) Si n-am citit alta impresie pana acuma.
    Imi aduce aminte de Summerbreaku de anu trecut. Cand tot asa a plouat in draci si s-o dansat in ploaie, cu pelerine, cu umbrele, sau fara nimic. Acolo sa vezi contest de tricouri ude. O fost misto, chit ca a fost ud. (macar n-o fost noroi)

    Se pare ca vremea nu mai tine deloc cu festivalurile. (sau festivale?!)
    Si la ParkFest de 1 mai anu trecut o fost un friiig si la TmBase, iarasi un frig…
    La Peninsula o fost o caldura si in ultima zi cand am ajuns si eu acolo o fost un frig pt pantalonii mei extra scurti…

    dar toate is amintiri faine, daca pe fundal e muzica buna si in jur oameni faini.
    La anu sper sa ajung si eu:)

  4. Psychofreud abandatonat la aeroport.. si apoi org. n`au mai rasp la tel …o alta faza aiurea a fost cu cei de la coma .. au fost sunati sa nu mai vina .. sa ploo .. ca nu`i lume.. si ca n`au sa le mai deie banii .. si asa .. muuulti .. 100euro =))

    fain luna amara si byron si dub si el negro ..

  5. Titus nu din cauza ploii si nici din cauza minunatului Sfinx.Claritatea drum and bassului de care zici afost oferita de un sound system pe care vad k nu il pomeneste nimeni cu toate ca head linerii de la scena Selectro,Elite Force si Drummatic Twins au cantat la scena DNB tocmai pentru ca sonorizarea Sfinxului era execrabila acolo.

    Scena drum and bass a fost construita sonorizata si luminata de Astronaut Kru.

    Peazzzzzz.

  6. Sunt curioasa ce inseamna intr-adevar pentru Mihaela “frumos si cu bun simt”. Si faza cu “nu esti bucurestean” e… trista. Te-ai simtit mai bine cand ai scris-o, nu? :))

    @Titus: Sfat pentru organizatori: “Mai bine sa previi decat sa vindeci.”. Ploaia nu a fost singurul dezavantaj al festivalului.

  7. inseamna ca a scris frumos si cu bun simt, fara mizerii asa cum am citit la o multime de oameni. blogul lui, parerea lui. m-am bucurat ca a avut o parere buna, desi is foarte putine pareri bune despre ce s-a petrecut acolo..Da, m-am simtit foarte bine cand am constatat ca nu e bucurestean. eu sunt si stiu exact cum sunt bucurestenii, totul le pute, nimic nu e ok. rar vad bucuresteni care sa nu se planga non stop de ceva. aaaaaa..urat ce au facut cu coma:( am mentionat ca sunt prietena foarte buna cu organizatorii? nu..off..sunt. si cu coma..
    dar Titus a scris fix ce a simtit si daca lui i-a placut, mie imi place ce a scris el:) Sper ca anul viitor Flama sa se mobilizeze si sa puna pe picioare un festival cu care se ne mandrim:) Si Coma si restul de artisti “anulati” sa uite si sa vina:)

  8. Am uitat și eu să menționez ceva – n-am treabă cu organizatorii, îi cunosc, însă n-am obligații față de ei, ca să scriu de bine 🙂

    Merci @rob pentru clarificările legate de sunet. Mi-e mai clar acum cine cu ce scule a venit.

    @Sara ploaia a fost catalizatorul, de acolo totul s-a dus rapid pe apa sâmbetei. Dacă vroiai, te puteai distra, în ciuda organizării.

    @Mihaela nu cred că ține de provincie sau de București bunul simț, ci de nivelul fiecăruia. Am zis și mai sus, prefer să văd pățile bune și să spun ce ar putea fi îmbunătățit, în loc să arunc cu pietre.

    Cred că cel mai mare haos a fost până la urmă cu artiștii

  9. f bine zis titus!!!la partea cu imbunatatirile…sa fim mai intelegatori si sa ajutam!astia sunt iarmaroc crew de care este nevoie!!restul putin conteaza…

  10. Ma bucur ca macar din punctul vostru de vedere a fost frumos festivalul de anul acesta. Insa la anul nu cred ca va mai avea loc, din simplul motiv ca nici un artist si nici un barman nu va mai vrea sa lucreze cu oamenii astia. Nimeni nu a luat vreun ban de-acolo, si nici n-o sa ia, asa ca, adios Iarmaroc Fest 2011!

  11. sa fim seriosi, oare de ce nu au luat barmanii niciun ban? oare pentru ca au furat mii de lei?! ca festivalul a iesit in pierdere nu spune nimeni, ca au furat aia ca chiorii nu spune nimeni?! astia sunt romanii..

  12. @Adriana c’mon nu cred că nu a luat nimeni bani de la Iarmaroc, ar fi fost mult mai mare scandal dacă se întâmpla așa ceva

    @corina dovezi, ceva? am auzit de ceva jetoane furate(de câteva sute de lei), nu de barmani care să fure cu miile. oricum n-aveau ce bani să fure, că se cumpăra tot pe jetoane, luate de la organizatori.

  13. la jetoane s-a furat, cineva a stiut ce jetoane or sa fie si a venit cu ele facute..si e scandal, doar ca nu se discuta in presa..

  14. ah, ce lame așa…nah, ce să zic, îmi pare rău pentru ei atunci. Poate învață cineva ceva de aici și personalizează cumva jetoanele alea data viitoare, dacă asta zici că a fost problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *