Stilul Metrorex de a face anunturi

Statiile de metrou Semanatoarea, Armata Poporului, Industriilor, Depoul IMGB, IMGB, Laromet, Policolor si Linia de Centura au, incepand de sambata, alte nume, noile denumiri urmand sa fie popularizate prin materiale de informare, harti si anunturi sonore in statii si in trenuri, anunta Mediafax.

Metrorex precizeaza ca a schimbat denumirea celor opt statii de metrou pentru “a le corela cu realitatile actuale ale municipiului Bucuresti”.

Vechile si noile denumiri:

  • Semanatoarea devine Petrache Poenaru
  • Armata Poporului – Lujerului
  • Industriilor – Preciziei
  • Depoul IMGB – Berceni
  • IMGB – Dimitrie Leonida
  • Laromet – Laminorului
  • Policolor – Nicolae Teclu
  • Linia de Centura – Anghel Saligny.

Petrache Poenaru (1799-1875) a fost inginer si matematician, fondator al Colegiilor Nationale din Bucuresti si Craiova, inventatorul stiloului si creator al steagului Romaniei moderne.

Dimitrie Leonida (1883-1965) a fost inginer specialist in energetica si profesor universitar.

Nicolae Teclu (1839-1916) a fost academician si chimist. A inventat dispozitivul pentru detectarea metanului si pentru prepararea ozonului, precum si “becul Teclu”.

Anghel Saligny (1854-1925) a fost inginer constructor si pedagog, membru fondator al Societatii Politehnicii Bucuresti. Saligny a proiectat si construit podul de la Cernavoda si a condus lucrarile de amenajare a portului Constanta.

Denumirile Lujerului, Preciziei, Berceni si Laminorului vin de la numele principalelor strazi cu care se intersecteaza liniile de metrou din zona.” sursa Hotnews.ro

Totul bine și furmos până aici, Metrorex urma să anunțe în mod civilizat, prin hărți și panouri la metrou noile denumiri.

Mai rău a fost că s-a schimbat întregul sistem de transport călători pe M1 și M3, așa încât acum se poate ajunge de la un capăt al altuia al Bucureștiului fără să mai schimbi metroul la Eroilor și Grigorescu. Acum circulă 2 garnituri distincte între Grigorescu și Eroilor, metrou vechi între Preciziei și Anghel Saligny și metrou nou pe Dristor 2 – Republica/Pantelimon.

Peste tot au fost înlocuite vechile semne, cu unele noi, iar în plus Metrorex a găsit o metodă inovativă și creativă de a anunța schimbările de la Nicolae Griorescu.

Vă las să vedeți pozele de mai jos și să observați măiestria artei scochului negru și a foii scrise cu marker negru.









6 thoughts on “Stilul Metrorex de a face anunturi”

  1. Mai ales alde Petrache Poenaru sau Nicolae Teclu 🙂

    Să fi văzut ce derutați erau oamenii la Nicolae Grigorescu în weekend, habar nu aveau pe unde să o ia.

  2. mie mi-a luat o singura calatorie sa invat noile trasee; noile nume insa… 😐 va dura ceva pana se vor lipi de creierasul meu;

  3. Da, am remarcat “bannerele” saptamana trecuta. Ma gandeam cu bucurie la cei ce vin intaia oara in Bucuresti si isi incearca norocul in metrou.

  4. @naen Noroc cu noile harti, ca altfel era chiar derutant 🙂 Macar anunta si in statii ce tren unde merge. Adevaru e ca era mai simplu inainte de marea schimbare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *