I am a Golden Brau-er

Astazi m-am decis sa fac o noua analiza de campanie, dupa mai mult timp in care am scris despre olimpiade.

In primul rand contextualizez campania, prezentata comparativ si fugitiv pe IqAds.ro:

“Golden Brau si-a facut recent aparitia pe tv cu un spot care vorbeste despre “cei care fac treaba sa mearga”. Nimic despre fotbal, nimic despre prietenie, se dramatizeaza doar o situatie care starneste buna dispozitie la birou.

Aici a inceput totul. Pozitionarea Golden Brau ca o bere ce premiaza oamenii care contribuie la binele general, fiind utili si constructivi(ma rog, cel putin pe outdoor).

Astfel a aparut Mihnea Vrabiescu, administratorul de retea prietenos, care are grija ca toate sistemele sa functioneze. El e tipul cu cablurile , toata lumea il cheama cand e o problema cu netul/telefonul fix si el rezolva orice intrerupere. De aceea Golden Brau crede ca el trebuie premiat cu o bere, dupa program desigur. Asta nu e mentionat 🙂

Al doilea personaj utilizat in campanie este opticianul Adrian Chih, omul la care mergi sa iti recapeti vederea clara, asa cum spune si in executia pe panou.

Campania in sine mi se pare una slaba calitativ, in raport cu alte beri in Romania, mai ales in contextul in care traim o criza economica, gradul de creativitate al campaniilor la bere creste si mai toate tipurile de bere se trec prin rebranding si repozitionare.

Conceptul de a folosi oameni si povesti este unul deja extrafolosit, numai eu imi amintesc in AIESEC de campania “I am an AIESECer“, folosita cu succes inca din primavara anului 2007.

Mai umblu pe la metro si mai postez personaje pe masura ce apar.

Ar fi interesant sa il premieze si pe Gogu’ de la Pizzerie, ca ne umple stomacele la pranz sau pe Geta de la firma de curatenie, ca ne strange jegul de la birou 🙂

Are potential campania, insa e facuta prea serios ca sa atraga atentia.

via mariusesscu

4 thoughts on “I am a Golden Brau-er”

  1. Astia chiar au uitat limba romana? Ce e aia optician? Asta e un cuvant din romgleza, la fel de stupid cum e si “locatia”. Tipul ala din reclama este un doctor oftalmolog! Opticianul este un tehnician care realizeaza lentile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *